גישור
הליך גישור
הליך גישור מהווה תחליף לדיון בבית משפט או בכל טריבונאל משפטי אחר, ככל שהצדדים המתדיינים הסכימו לכך. בהליך הגישור קיימים יתרונות רבים, כפי שיפורט להלן, והוא מותנה בהסכמת הצדדים . עורכת הדין יערה פיקר הוסמכה כמגשרת בשנת 2009 , והשתתפה בהליכי גישור רבים הן בתחום יחסי העבודה והן בתחום המשפט המסחרי.
יתרונות הגישור
חיסכון כלכלי– עלויות הגישור נמוכות בהשווואה להוצאות ההליך המשפטי . חיסכון בזמן- הליך הגישור יכול להסתיים תוך מספר מפגשים בודדים בלבד, ואילו הליך משפטי יכול להארך מספר שנים.
שמירה על כבוד הדדי– מאחר והליך הגישור נושא פני שלום ולא פני ריב, הצדדים להליך הגישור מחוייבים לנהוג בכבוד הדדי, האחד כלפי משנהו, תוך ידיעה שכך, בסופו של דבר, יגיעו לפיתרון ההולם ביותר לשני הצדדים. וולנטריות- להבדיל מהליך משפטי, בו על לפחות אחד מהצדדים נכפה ההליך, הרי בהליך הגישור נדרשת הסכמת כל הצדדים להשתתף בהליך.
"לצאת מהקופסא"– בהליך גישור, יש מקום לכל אחד מהצדדים לתת פתרונות יצירתיים לפיתרון הסכסוך, מבלי להיצמד לחוק היבש.
חיסיון ודיסקרטיות– כל הנאמר בהליך הגישור נשאר חסוי ודיסקרטי, כך שבאפשרות המשתתפים בהליך להיות גלויים לחלוטין.
יסודות ההליך
ההליך מתחיל בפגישה משותפת של הצדדים עם המגשרים. במהלך הפגישה, המגשר דולה מהצדדים את המטרות והאינטרסים של כל צד וצד. לאחר הפגישה הראשונה, ובמידת הצורך, יכול וכל צד ייפגש לבד עם המגשר, לצורך זיהוי מדוייק יותר של האינטרסים של הצדדים.
בסיומו של הליך הגישור, מגיעים הצדדים להסדר ממצה, כאשר ניתן להגיש את ההסדר לאישור בית המשפט, כי אז, ההסדר יהיה בעל תוקף של פסק דין.